Първите стъпки на вашето дете в кулинарията могат да започнат с тях
Снимка: Guliver / iStock
Тази рецепта с меденки е уникална, защото:
- в нея няма яйца, затова курабийките издържат със седмици;
- няма и захар, което я прави по-полезна от много други сладкиши;
- можете да импровизирате с продуктите;
- става бързо - за 20-ина минути;
- толкова е лесна, че може да я приготви всяко дете.
А вие можете само да му асистирате и да се наслаждавате!
Необходими продукти: 300 г брашно, 300 г мед, 120 г масло, 1/2 м. л. джинджифил на прах или настърган 2 см корен, 1/2 ч. л. канела/кафе/какао
Приготвяне: Замесете всички продукти, докато се получи твърдо тесто. Разделете го на 3 топки и от всяка разточете тънка кора. Изрежете фигурки, наредете ги в намаслена тавичка и запечете за 10-ина минути в гореща фурна, включена предварително на 220 градуса.
Съвет: Ако кората е по-дебела от половин сантиметър, може меденките ви да станат прекалено твърди, затова веднага, след като ги извадите от фурната, поставете в хартиен плик да омекнат.
Марина Атанасова
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари